Daca nu te-ai hotarat inca la ce facultate sa te inscrii, iata cateva repere care te-ar putea ajuta in luarea deciziei.

Academia de Studii Economice organizeaza test grila cu verificare automata, prin scanare. Disciplinele sunt Algebra si Elemente de analiza matematica si Economie sau Geografia Romaniei (la alegere), pentru toate facultatile. Exceptii fac facultatile de Relatii Economice Internationale si Administrarea Afacerilor, unde se adauga o proba de limba straina, dar si Facultatea de Management - specializarea Administratie Publica, unde testul se da numai din Economie sau Geografia Romaniei. Inscrierile se fac intre 17-21 iulie, iar examenele se sustin intre 24 si 26 iulie.

Universitatea Bucuresti (UB) a stabilit examene la facultatile: Drept (proba scrisa la limba romana si economie); Istorie (proba scrisa la Istorie); Matematica (proba scrisa din Algebra, Analiza matematica, Geometrie si Informatica); Stiintele Educatiei (proba de aptitudini); Teologie Ortodoxa (test grila din teologie dogmatica); Teologie romano-catolica (examen scris si interviu). Perioada de inscriere este 12 - 20 iulie, iar examenele sunt programate intre 22 si 26 iulie. La Geografie, Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Litere, Limbi si literaturi straine admiterea are loc in septembrie.

Universitatea Politehnica (UPB) a decis ca se intra prin examen la facultatile: Automatica si Calculatoare; Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei; Transporturi si Stiinte Aplicate. Disciplinele de concurs sunt Algebra si Elemente de Analiza Matematica si Fizica. La ultimele doua facultati, Fizica poate fi inlocuita cu Geometrie si Trigonometrie. Perioada de inscrieri este 17-22 iulie, iar datele de sustinere a examenelor sunt 24 si 25 iulie.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" organizeaza examen din Biologie, Chimie, Fizica (pentru facultatile de Medicina, Medicina dentara, Moase si asistenta medicala), respectiv Biologie vegetala, Chimie organica, Anatomie si fiziologie (pentru Facultatea de Farmacie). Inscrierile se fac in intervalul 17-23 iulie, iar examenul se sustine pe 26 sau 27, in functie de facultatea la care candidezi.

Universitatea Tehnica de Constructii (UTCB) organizeaza proba scrisa, pe 26 iulie, pentru specializarea Constructii Civile, Industriale si Agricole. Inscrierea se face intre 17 si 23 iulie.

Mai multe informatii

www.ase.ro
www.unibuc.ro
www.pub.ro
www.univermed-cdgm.ro
www.utc.ro


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.