Abia atinge greutatea unei fetite de varsta prescolara, desi a implinit 23 de ani! Elisabeta Lacatus a ajuns in aceasta stare, din cauza malnutritiei. Aceasta a fost exploatata, ani in sir de tatal si fratele ei, care o scoteau la cersit.

Femeia exploatata de familia ei a fost recuperata dintr-un grajd, doar pielea si sanii dezvoltati indicandu-i adevarata varsta

Unui vecin i s-a facut mila de Elisabeta si a reusit sa o scoata din mizeria in care traia, mai exact din grajdul casei unde era tinuta de tatal si fratele ei. Tanara a fost dusa in comuna sibiana Laslea, la Spitalul Lukas.

Avea 14 kg la internare

Petru Oprean, directorul spitalului, ne-a declarat ca fata s-a intremat in cele cateva luni de cand se afla aici. "In momentul in care a venit la noi, avea exact 14 kg. Elisabeta Lacatus sau Sunita, cum o alinta asistentele, sufera si de un retard neuro-psiho-motor sever. In loc sa fie ajutata de familie, era folosita de tatal sau alcoolic si de fratele acesteia la cersit", ne-a declarat dr. Oprean.

Directorul Spitalului Lukas sustine ca Elisabeta ar trebui sa fie asistata permanent si ca nu trebuie sa se mai intoarca in familie. "Pur si simplu e greu de crezut, la prima vedere, ca tanara are 23 de ani, in conditiile in care doar pielea si sanii, foarte dezvoltati, ii indica varsta biologica", ne-a mai declarat medicul. Politia ar putea sa inceapa o ancheta penala, la finalul careia fratele si tatal Elisabetei Lacatus sa fie judecati pentru abuzurile la care au supus-o.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.