Romanii s-au inghesuit in mai multe orase din tara la "Noaptea Muzeelor", in unele locuri, chiar spre surprinderea organizatorilor.
Fie ca au fost atrasi de faptul ca puteau intra gratis, fie datorita mediatizarii, tinerii au lasat terasele pentru a vizita expozitiile. "Hai ca ti-am pastrat loc aici, am lasat sticlele de lapte de aseara!"; "Tot ce e moca e bun!"; "Cat e kilu` de Rembrandt?".

Vioaie in toiul noptii, schimburile de replici de la coada au facut sa treaca timpul mai usor. In fata Muzeului National de Arta, 1.000 de oameni asteptau nerabdatori sa vada genialitatea pictorului olandez desfasurata pe peretii expozitiei "Intalnire cu Rembrandt - 400 de ani de la nasterea artistului". Pana la ora 21:00, 2.800 de vizitatori, in mare parte tineri, admirasera picturile, desenele si gravurile. Multi au iesit dezamagiti, neintelegand aproape nimic din expozitia pe care au considerat-o nespectaculoasa. Multe gravuri, aproape miniaturale, puteau fi descifrate doar daca isi apropiau ochii la cativa centimetri de lucrari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.