Vara. Soare. Sosea libera. Viteza. In care masina te imaginezi? Loonie Miller analist al pietei auto sustine ca piata masinilor decapotabile este foarte instabila. "Aceasta este cel mai schimbator segment al industriei auto", spune el.

Dar lucrurile nu au stat mereu asa. Decapotabilele au reprezentat odata o majoritate covarsitoare, acoperisurile devenind indispensabile pe masura ce crestea puterea motorului iar masurile de siguranta in factor important.

"Perioada de renastere" a decapotabilelor a inceput la mijlocul anilor 90' cand producatorii au vazut succesul inregistrat de Mazda Miata, si au inceput sa produca modele similare. Pana in 1996, piata de roadster a explodat. Producatorii auto au inceput sa fabrice un numar impresionant de modele cabrio.

Astazi decapotabilele sport - desi inca o mica parte din vanzari - reprezinta o conditie pentru fiecare marca respectabila.

Costurile de intretinere, consumul nu difera foarte mult de cele de la coupe-uri sau sedan. Dar aceste lucruri de obicei nu conteaza. A alege o decapotabila este rareori o chestiune de ratiune. In cele mai multe cazuri, consumul de carburant nu conteaza. E vorba doar de impuls.

Cea mai rapida
Volvo C70

Pret: 38,710$

Volvo C70 s-a intors anul acesta dupa o scurta disparitie. In trecut Volvo C70 nu s-a bucurat de o imagine prea buna fiind supranumit "masina de femeie". Interiorul este marcat de design-ul suedez.

Perfecta pentru o vara la Hollywood
Mercedes-Benz SL55 AMG

Pret: 129,575$

Cu siguranta luxul este in plina ascensiune, iar cu cateva sute de mii de dolari este accesibil peste tot in lume. Insa luxul a fost eticheta Mercedes-Benz SL ainca de la lansare. Hugh Hefner a avut una - mai trebuie mentionat ceva? Cei 130,000$ iti aduc 510CP capabili ca atinga 100km/h in 4.4sec.

Cea mai incapatoare
Chrysler Sebring
Pret: 26,790$

Punctele forte ale Sebring sunt: interiorul incapator, consumul decent de carburant si cheltuielile mici de intretinere.

Cea mai scumpa
Bentley Continental GTC

Pret: inca nu a fost precizat

Cand va fi lansat anul acesta Continental GTC va fi al doilea vehicul cabrio de lux Bentley. Motorul W12 care va uni doua motoare a cate 6 cilindri, va genera 552CP, masina atingand 100km/h in 4.8sec.

Cea mai economica
MINI Cooper Convertible

Pret: 21,950$

MINI Cooper Convertible s-a clasat inca de la lansare in locul celei mai economice cabrio pe atunci - Beetle Convertible. Inca de la aparitie in 2000, Mini s-a bucurat de succes impresionant. Consuma 6.5l/100km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.