O lingurita de miere pe zi, in ceai sau intr-un pahar cu apa, poate fi un gest salutar pentru sanatatea danturii dvs.
Cercetarile efectuate in Noua Zeelanda de dr. Peter Molan au demonstrat ca proprietatile antimicrobiene ale mierii de albine protejeaza emailul dentar si previn aparitia cariilor. Datorita peroxidului de hidrogen (apa oxigenata) din compozitia sa, mierea are un puternic efect antiseptic. Tot datorita acestei substante, mierea este utilizata cu succes si la vindecarea si cicatrizarea arsurilor.

Conform cerceta rilor intreprinse de dr. Molan, mierea previne formarea placii bacteriene pe suprafata dintilor (tartru) si, mai ales, incetineste fabricarea unui polizaharid care permite atasarea bacteriilor de suprafata dintilor. In prezent, in Australia si Noua Zeelanda cercetatorii analizeaza diferitele tipuri de miere pentru a le identifica pe cele care au putere antiseptica mare, aceasta proprietate urmind a fi inscrisa chiar pe eticheta.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.