Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, i-a criticat, intr-o conferinta de presa, la Craiova, pe dascalii debutanti precizand ca "tinerii care intra in invatamant sunt slab pregatiti", transmite corespondentul AMOS News. Mihail Hardau a anuntat insa ca vrea sa schimbe legea salarizarii pentru a-i motiva pe absolventii bine pregatiti sa opteze pentru invatamant si nu pentru sectorul privat. Ministrul Educatiei a vorbit si de dotarea scolilor din mediul urban si rural. Acesta a anuntat ca unitatile de invatamant vor beneficia de dotari didactice iar in perioada urmatoare va avea loc o licitatie pentru achizitionarea a cel putin 500 de microbuze scolare, pentru mediul rural. In plus, se vor acorda 7 milioane de euro pentru dotarea laboratoarelor scolare, argumentand ca investitia este necesara deoarece, in prezent exista scoli care nu au primit o harta de mai bine de 25 de ani. Sunt insa si unitati scolare care nu vor beneficia de fonduri de la bugetul ministerului. Este vorba despre scolile de arte si meserii.

Peste 35.000 de semnaturi pentru demisia ministrului Hardau de la Educatie

In timp ce ministrul Hardau acuza invatamantul romanesc ca nu are dascali de calitate, mii de studenti din intreaga tara deruleaza o campanie de strangere de semnaturi pentru a cere demisia acestuia, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit presedintelui Uniunii Studentilor din Romania (USR), Florentin Gust, studentii din tara au strans pana acum peste 35.000 de semnaturi privind demisia ministrului educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. "La sfarsitul saptamanii viitoare vom avea 70.000 de semnaturi din partea studentilor din intreaga tara care doresc un ministru capabil la Educatie, deoarece actualul ministru nu a dus la bun sfarsit pana acum, nici una dintre promisiunile facute si nu a respectat acordul incheiat toamna trecuta", a precizat liderul USR. Studentii afirma ca nu au fost de acord cu numirea ministrului Hardau si ca pana acum acesta a demonstrat ca nu ii pasa de problemele tinerilor.

Din cele 8 puncte ale acordului, doar reducerea de 50 la suta de care beneficiaza studentii a fost respectata, si aceea partial, in unele judete, aceste cheltuieli nefiind decontate. "Pana acum nu am vazut nici un leu din finantarile promise. Timpul a dovedit-o ca este incompetent, incapabil si indiferent la problemele noastre. Avem nevoie de un ministru capabil", a mai afirmat Florin Gust. Cea mai arzatoare problema a studentilor este subventia pentru caministi, care s-a redus de la 960.000 de lei la 220.000 de lei. Ministrul Hardau considera insa ca studentii se lasa manipulati, fiind "purtatorii de cuvant ai unor interese politice".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.