Te streseaza lucrarea de licenta? Daca ai bani, o poti avea in trei zile, achizitionata de pe internet.

Gandeste-te insa bine inainte de a recurge la o asemenea solutie. Vei comite un plagiat si risti.

Comert - "Vand lucrari de licenta din toate domeniile posibile, nu ezita sa ma contactezi: Administratie Publica, Drept, Management etc. Peste 700 de titluri". Este numai unul dintre sutele de anunturi similare de pe internet. Exista site-uri care ofera spre vanzare lucrari de licenta vechi, ce pot fi folosite ca atare sau ca sursa de inspiratie. Pretul merge de la 30 la 100 de euro. Se ofera si servicii de executie a unor lucrari originale, la comanda, pe tema aleasa de cumparator, pentru circa 300 de euro. Beneficiezi de reduceri daca achizitionezi mai multe "bucati" si chiar de garantie. "In cazul exceptional de aparitie a oricaror probleme, banii i se pot returna cumparatorului in proportie de 75%", scrie pe unul dintre site-uri.

Plata se face online, prin mandat postal sau, in cazuri rare, prin intalnire intre cumparator si vanzator. Numarul vizitatorilor arata ca acest tip de afacere infloreste. Site-ul www.referat.ro a avut numai in ultima saptamana 176.309 de accesari, ocupand locul 1 in topul celor mai vizitate pagini web cu continut educational, potrivit www.trafic.ro. Acelasi site ocupa locul 17 in topul celor mai accesate pagini web in limba romana.

Plagiatul, pedepsit de codul etic

Masura Din acest an, universitatile au coduri etice. "Plagiatul, sau insusirea de catre un autor a rezultatelor muncii altuia fara ca acesta din urma sa fie mentionat ca sursa a textului sau ideii respective, constituie o frauda intelectuala si se sanctioneaza", se arata in codul etic al Universitatii Bucuresti. "Studentul care incearca sa promoveze examenele prin frauda va fi exmatriculat", scrie in regulamentul UB.

Si la Oxford se fura

Ingrijorare "Oricat de greu ar fi de crezut, studentii nostri dau copy-paste de pe internet si predau eseuri cu pagini intregi plagiate", a constatat Alan Grafen, profesor la Oxford. El a declarat ca numarul studentilor care copiaza lucrarile de licenta risca sa pericliteze valoarea diplomei de Oxford. El mai afirma ca studentii isi formeaza o practica a plagiatului inca inainte de intrarea in universitate deoarece scolile creeaza o cultura a muncii compilate de pe internet. Potrivit lui Grafen, "10 cuvinte consecutive identice constituie, in absenta citatului, dovada clara de plagiat".


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.