Bunicii Romaniei, ajunsi la limita subzistentei, cer sa fie eutanasiati

Batranii spun ca li s-au calculat gresit veniturile pentru ca functionarii nu tin cont de vechimea de munca si pierd documentele justificative

Alianta Pensionarilor din Romania (APR) afiliata la "CNS Cartel ALFA" va organiza in 24 mai un miting al "saraciei si mizeriei" in Bucuresti.

Pichetul va fi urmat in aceeasi zi de un mars de protest pe strazile Capitalei, iar filialele APR din tara vor depune la prefecturi principalele revendicari.

"Din cauza saraciei si mizeriei in care traiesc, multi pensionari ajung sa moara de foame, iar unii dintre ei cer sa fie eutanasiati", a declarat, ieri, intr-o conferinta Liviu Damian, presedintele APR. Aceasta saracie lucie in care traiesc pensionarii din Romania, indeosebi cei care au fost bugetari, este o consecinta a proastei calculari a pensiilor. Liderii APR acuza faptul ca la casele de pensii din toata tara, pensionarii sunt "fripti" de functionarii care le calculeaza veniturile "cu picioarele", prin faptul ca se sar perioade de munca ale oamenilor si se pierd documente importante.

Mai mult, batranii nu pot verifica modul in care li s-a calculat pensia, iar pentru o expertiza de specialitate, ei trebuie sa plateasca o taxa care, de cele mai multe ori, este dubla sau tripla fata de pensia pe care o primesc. Pe de alta parte, in sistemul public de pensii exista o discrepanta foarte mare. "Nu este posibil ca in Romania sa existe pensii care sunt mai mici decat costurile de posta, dar si pensii de 148 de milioane de lei", a precizat Bogdan Hossu, liderul "Cartel ALFA".

Pensionarii cer ca valoarea punctului de pensie sa fie de minimum 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie. De asemenea, ei solicita eliminarea categoriilor de privilegiati din sistemul public de pensii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.