Sanatatea unei persoane poate fi evaluata fie numai si prin simpla analiza a unghiilor.
Contrar a ceea ce crede majoritatea oamenilor, structura unghiilor nu este legata de cea a oaselor. Unghiile sunt, de fapt, un strat al pielii, alcatuit dintr-o proteina numita keratina. Din acest motiv, medicii spun ca nu va veti intari unghiile apeland la suplimentele nutritive pe baza de calciu. O persoana care este sanatoasa va prezenta o culoare rozalie a unghiei. Daca apare o problema in functionarea normala a organismului, unghiile sunt primele care o arata. Carenta de vitamina A si de calciu produce uscarea si lipsa de stralucire a unghiilor. Lipsa proteinelor si a vitaminei C provoaca despicaturi in cuticulele care inconjoara unghia. Dungile albe care apar pe unghie sunt semnele unei lipse de proteine. O alimentatie insuficienta in vitamina B12 poate duce la o uscare excesiva a unghiilor, la curbarea lor spre varf si la innegrirea lor.

Crapaturile de pe suprafata unghiilor indica o nevoie de lichide a organismului. Pentru a avea unghii sanatoase, este in primul rand indicat sa mancati multe fructe si legume crude. Sunt recomandate in special alimentele bogate in sulf si siliciu, precum broccoli sau ceapa. Trebuie incluse si alimente bogate in biotina precum soia, cerealele, drojdia de bere. Este foarte important consumul de apa sau alte lichide. De asemenea, un prieten de nadejde al unghiilor puternice este sucul de morcov bogat in calciu si fosfor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.