Concediul de crestere a copilului este pe sfarsite si nu stiti cum o sa va descurcati cu micutul cand o sa va intoarceti la serviciu?

Ati incercat sa gasiti o bona prin intermediul anunturilor de mica publicitate, insa nici una nu a corespuns exigentelor dumneavoastra? O alternativa o reprezinta agentiile de plasare de personal.

Pentru a afla cum puteti angaja o bona si care sunt "filtrele" prin care aceasta trece inainte de a deveni angajata dumneavoastra, i-am contactat pe reprezentantii catorva agentii de baby-sitting. Potrivit acestora, pe langa cazierul si certificatul medical pe care candidatele trebuie sa le prezinte la agentie, orice persoana care vrea sa devina bona trebuie sa treaca obligatoriu si un test psihologic. Antoaneta Istrate, managerul agentiei "Antoanette Services", sustine ca parintii care cauta o bona trebuie sa fie atenti la mai multe aspecte. "Cel mai important este ca bona sa se adapteze perfect nevoilor copilului. De obicei, pentru bebelusi sunt solicitate bonele cu experienta, trecute de 40 de ani, care sa stie sa identifice o eventuala situatie de criza, dar si sa ia o decizie in consecinta. Altele sunt cerintele pentru copiii de gradinita sau cei care se afla in clasele primare. De obicei, parintii acestora prefera o persoana cu pregatire, care sa-i ajute pe micuti si la lectii", ne-a spus Antoaneta Istrate.

In cazul in care nu aveti nevoie zi de zi de serviciile unei bone, puteti cere agentiilor o "bona ocazionala". "In bazele de date ale agentiilor exista personal pentru aproape orice situatie, inclusiv pentru bonele de ocazie, cele care au grija de copii doar in anumite zile", ne-a spus Cristina Bogdan, de la agentia "Nina-Nana".

Agentiile percep un comision atat de la bona, cat si de la angajator. La cele mai multe agentii, comisionul este de 50% din primul salariu oferit bonei. In plus, la prima intalnire cu bonele recomandate de agentie trebuie sa mai platiti si o taxa de vizionare, de 500.000 de lei vechi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.