Proprietatile sale nutritive si curative fac din usturoi un aliment-medicament.

Valoarea nutritiva a usturoiului este data de continutul in glucide, fosfor, calciu, potasiu, avand si un rol mineralizant. Aceasta planta e bogata in vitamine din complexul B, C si E. Impreuna cu un paharel de tuica, usturoiul este consumat pentru a preveni gripa, fiind considerat un excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi.

Efectele benefice asupra hipertensivilor au facut ca industria farmaceutica sa-l foloseasca in fabricarea medicamentelor ce scad tensiunea arteriala. Riscul de dezvoltare a cancerului gastric este mai redus la cei care mananca usturoi. Datorita acestor proprietati, medicina naturista indica usturoiul in tratamentul bolilor infectioase (gripa, difterie, febra tifoida).

De asemenea, combate boli cum ar fi diareea, reumatismul, astmul. Extern, este utilizat in tratamentul bataturilor, negilor, plagilor si al intepaturilor de insecte. Avand efect antibacterian si antiinflamator, usturoiul este ideal pentru tratarea infectiilor: un amestec de miere cu usturoi pisat aplicat pe zona atinsa sau un catel de usturoi tocat marunt pus intr-un tifon si infasurat locul inflamat. Un catel de usturoi zdrobit, introdus in pantof, combate ciupercile care se dezvolta pe laba piciorului. Specialistii recomanda consumul zilnic a 1-2 "catei" dimineata, pe stomacul gol. Atentie insa, usturoiul nu este indicat persoanelor cu iritatii ale stomacului sau femeilor care alapteaza.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.