Miza scandalului creat in jurul Catedralei "Sfantul Iosif" consta in aproximativ 2,5 milioane de euro, contravaloarea unor beneficii pe care clericii catolici le-ar fi solicitat firmei ce dezvolta proiectul "Cathedral Plaza", spatii la unul dintre etajele cladirii, un lift privat cu drum catre biroul arhiepiscopal si zece locuri de parcare.
Reprezentantul companiei care dezvolta proiectul a dezvaluit ieri, in premiera, detaliile conflictului si coordonatele proiectului, afirmand ca lucrarile la noul edificiu nu vor inceta decat daca judecatorii vor decide acest lucru prin ordonanta prezidentiala.
Firma de constructii a realizat deja 90% din fundatie.

Daiana Voicu, managing director la Willbrook Management, sustine ca, dupa ce si-a dat acordul initial si a colaborat la planurile facute de arhitecti, Arhiepiscopul, "frustrat de anumite neintelegeri, a trimis in secunda a doua catre autoritatile statului memorii si petitii cerand oprirea proiectului". "Dupa avizari, am fost contactati de Monseniorul Ioan Robu, care spunea ca si-ar dori sa isi mute birourile in cladirea noastra. Arhitectii au elaborat un plan pentru aceste spatii. Planul presupunea un lift privat care ducea direct la biroul arhiepiscopal, spatiu de expozitie pentru carti si obiecte bisericesti si zece locuri de parcare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.