Un Nimbus 320 Coupe costa cam 200.000 de euro

Zeci de ambarcatiuni de lux si iahturi au fost ancorate, pentru cateva zile, in Piata Revolutiei. Prima expozitie din Romania a adus pe asfaltul Capitalei cea mai scumpa ambarcatiune de croaziera, Nimbus 320 Coupe, al carei pret sare de 200.000 euro, si alte cateva zeci de barci.

Doar aproximativ 300 de romani pasionati de iahting detin ambarcatiuni de lux. Numarul este foarte redus, din cauza inexistentei infrastructurii si din cauza taxelor foarte mari, sustine Bogdan Craiciu, director general Mediaset, organizatorul evenimentului. Pe piata romaneasca ar putea exista 100.000 ambarcatiuni.

Romania nu are porturi turistice. Are o singura marina la standarde europene, in Eforie Nord - Europa Yacht Club, care se afla in proprietatea omului de afaceri George Copos. Taxele sunt si ele mari. "Pentru o barca de sapte metri accizele sunt de 30 pana la 50%, la care se mai adauga 20% alte taxe. Pentru o barca de 100.000 euro ajungi sa platesti 170.000 euro", a precizat Bogdan Craiciu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.