Vi s-a intamplat, probabil, sa primiti din senin o scrisoare in care sa fiti anuntati ca sunteti fericitul castigator al unei sume de bani.

Sau sa fiti acostati pe strada de diverse persoane care pretind ca strang bani in numele unei organizatii de care nu ati auzit niciodata. In spatele acestor situatii pot fi adevarate capcane. Iata care sunt, potrivit inspectorilor ANPC, cele mai frecvente metode prin care vi se pot fura banii.

"Toata lumea vrea ceva in schimbul a nimic, dar trebuie ca oamenii sa fie atenti la inselaciunile care-i pandesc la tot pasul. Acestea vin in diferite forme - scrisori, e-mail, telefoane sau SMS. In realitate e posibil insa ca cei care raspund acestor tentatii sa ramana fara anumite sume de bani", ne-a spus Catalin Teodorescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Loteriile straine. Scrisorile care spun ca ati castigat la o loterie din strainatate sau va incurajeaza sa jucati la asemenea loterii. Vi se cere sa trimiteti bani mai intai si nu exista nici o garantie ca veti primi vreun premiu


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.