Ileana Alexandra Ispas a ajuns in finala competitiei International Students Awards 2006

Printre cei doisprezece finalisti ai editiei 2006 a concursului International Student Awards initiat de British Council si sustinut de institutii de stat din Marea Britanie, Irlanda de Nord si Scotia, s-a numarat si Ileana Alexandra Ispas, o studenta din Romania. Spre deosebire de alte competitii, International Student Awards pune accentul pe realizari non-academice, aplicatiile finalistilor trec printr-un proces de evaluare conceput pe trei nivele, iar anul acesta au fost selectionate din peste 2.000 de lucrari din lumea intreaga.

Castigator al editiei 2006 a concursului a fost desemnat studentul nigerian Akanimo Odon, de la Universitatea Lancaster. Toti finalistii au participat la o ceremonie gazduita de presedintele British Council, Neil Kinnock, unde au fost prezenti si oaspeti importanti ai institutiilor partenere. Candidatura Alexandrei Ispas a fost sustinuta de un CV impresionant: doua atestate importante de limba straina, German Abitur si Cambridge Proficiency, absolventa a Universitatii din Edinburgh, burse de cercetare la Universitatea din Melbourne si Universitatea St. Andrews.

Acum cu o bursa de doctorat in psihologie la Universitatea Cardiff, Alexandra colaboreaza cu doua reviste de specialitate, este editor la PsyPAG Quarterly, tine seminarii pentru studenti si este membru al British Psychological Society. Alexandra a fost castigatoarea regiunii Tara Galilor, ajungand astfel in finala internationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.