Anuntat cu surle si trambite, proiectul Metropola Bucuresti este de fapt o utopie, in primul rand din cauza lipsei utilitatilor.

Cartiere fara canalizare si apa potabila. Strazi ca dupa razboi, ambuteiaje la ore de varf pe principalele artere bucurestene. Pe de alta parte, foarte multe localitati din zona limitrofa a Capitalei sunt desprinse, parca, din Evul Mediu.

Cam acestea sunt motivele pentru care surse din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) sustin ca nu exista nicio sansa ca zona metropolitana a Capitalei sa poata fi realizata mai devreme peste 50 de ani. Asadar, planurile realizarii unei metropole europene in sudul Romaniei, intr-un viitor prea apropiat, nu sunt decat adevarate utopii mai spun aceleasi surse.

"Realizarea acestui proiect este, insa, obligatorie pentru Bucuresti pentru ca atrage foarte multi bani", ne-a declarat viceprimarul Razvan Murgeanu. Ce inseamna metropola? Este un oras foarte mare, cu multe sectoare si cu un buget imens. Specialistii spun ca pentru ca metropola sa functioneze in conditii normale, consiliile locale trebuie sa colaboreze intre ele. Dar cum edilii se tarasc unul pe altul prin tribunale, colaborarea ar fi tot o utopie.

Un alt impediment este legat de incetineala cu care se pun in aplicare proiectele. "Refacerea Centrului Istoric nu va demara mai devreme de un an si va finalizata in aproximativ 12 ani", a precizat Catalin Cazacu, directorul Directiei Centrului Istoric din PMB.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.