Multi bucuresteni sunt nemultumiti de calitatea apei potabile, referindu-se la culoarea ciudata a acesteia- Apa Nova primeste in medie patru sesizari pe zi, dar sefii companiei spun ca apa e livrata la "standarde europene" si ca ei beau apa numai de la robinet - Daca aveti nemultumiri, sunati totusi la numarul 207.77.77

Reprezentantii "Apa Nova" Bucuresti (ANB) sustin ca apa pe care o furnizeaza este buna de baut, ba, mai mult, poate concura cu apa plata in ceea ce priveste mineralizarea.

Cel putin asa arata buletinele de analiza a apei recoltata zilnic din 50 de puncte fixe si alte puncte alese la intamplare. Cu toate acestea, reclamatiile cetatenilor, alarmati de culoarea lichidului care curge din robinet, s-au inmultit in ultimele luni. "Numarul sesizarilor a crescut pentru ca noi am informat clientii unde sa se adreseze daca au probleme", sustine Epsica Chiru, directorul tehnic si de calitate a apei din cadrul ANB.

"Eu beau apa numai de la robinet", a adaugat Chiru, si a facut o demonstratie pe loc: si-a umplut paharul de la robinet si a baut apa in fata ziaristilor invitati la o "instruire" intr-un laborator de analiza a apei. Directorul tehnic a adaugat ca, in maximum patru ore de la inregistrarea unei sesizari, echipa "Apa Nova" este la usa clientului nemultumit, ca sa ia probe atat de la robinet, cat si de la canalizare, pentru a localiza sursa deteriorarii calitatii apei. Cetateanul urmeaza sa primeasca, gratuit, rezulatele analizei. Cei de la "Apa Nova" sustin ca apa isi modifica culoarea doar din cauza depunerilor existente pe conductele imobilelor, dar acestea nu sunt in administrarea societatii. De aceea ei le recomanda cetatenilor sa renunte la tevile din otel zincat in favoarea celor din plastic (pexal).

Un bucurestean consuma in medie 210 litri de apa/zi, in timp ce locuitorii din orasele UE consuma 160 - 180 litri/ zi. Nu inseamna ca noi bem mai multa apa si ne spalam mai des decat restul europenilor, ci ca exista foarte multe pierderi. Apa Nova anuntat ca va incepe in luna august lucrari de reabilitare a retelelor de alimentare cu apa potabila, mai intai in zona Mosilor si Ferentari.

Aproape 1.400 de strazi din Capitala nu au apa curenta. Pentru ca o strada sa fie conectata la reteaua de alimentare cu apa, 50% din localnici trebuie sa isi exprime acordul in acest sens. "Apa Nova" intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro anual in extinderea retelelor de apa


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.