Doar proprietarii de autovehicule pot solicita de la administratie atribuirea unui loc de parcare la resedinta

Am devenit din ce in ce mai familiarizati cu anunturile de locuri de munca in care angajatorul, generos, ofera masina si telefon de serviciu. Am devenit din ce in ce mai familiarizati cu anunturile de locuri de munca in care angajatorul, generos, ofera masina si telefon de serviciu.

Fie ca este vorba de o recunoastere a importantei postului, fie ca se refera doar la specificul activitatii, beneficiul masinii de serviciu tinde sa devina o grija in plus. si nu ne referim atat la folosirea ei propriu-zisa, cat la posibilitatea de a o parca -acasa, la serviciu sau oriunde in alta parte unde este nevoie.

Putini dintre angajatii care au masina de serviciu se bucura si de privilegiul locului de parcare de la birou. Motiv pentru care apar din ce in ce mai des explicatiile legate de intarzierile la program de genul "nu am gasit loc de parcare". "Lupta" pentru un loc de parcare poate genera conflicte dintre cele mai serioase intre colegii de serviciu. Adevarata problema este insa faptul ca e o problema cu care ne confruntam aproape zilnic.

Dar nu numai locul de parcare de la birou este obiectul preocuparii noastre zilnice. Acelasi lucru se intampla atunci cand ajungem acasa si dorim sa gasim, pentru securitatea masinii si pentru linistea noastra, un loc decent de parcare. Lucrurile sunt insa cum nu se poate mai incurcate, prin grija (sau mai exact prin lipsa de grija) legiuitorului si a administratorului spatiului public. Parcarile de pe langa blocuri sunt incadrate in categoria parcarilor rezidentiale si cad in grija primariilor.

Prin definitie, parcarea reprezinta acel spatiu destinat in mod special stationarii vehiculelor, semnalizat prin indicatoare si marcaje care il delimiteaza de partea carosabila a drumului. Este definitia pe care o regasim in HG nr. 955/2004 pentru aprobarea reglementarilor-cadru de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local. Conform art.24 din aceasta hotarare de guvern:

"Art. 24. - (3) In parcarile de resedinta, care sunt situate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, se va atribui cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Daca numarul cererilor depaseste suprafata disponibila, se vor organiza licitatii la care tariful de baza este reprezentat de pretul de pornire. Autoritatile administratiei publice vor identifica impreuna cu asociatiile de proprietari spatiile aflate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor, care pot fi amenajate ca parcari de resedinta.
(5) Parcarile vor fi utilizate contra cost, pe baza de tichet de parcare, pe perioade limitate sau pe baza de abonament/autorizatie pe perioade nelimitate.
(6) Abonamentele si autorizatiile vor fi expuse la loc vizibil in interiorul mijlocului auto.
(7) Eliberarea abonamentelor si autorizatiilor de parcare se va face pe baza buletinului/cartii de identitate si doar dupa ce se va verifica daca solicitantul nu detine garaj amplasat pe domeniul public."


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.