Bucurestenii vor beneficia si in luna mai de transportul cu mijloacele maxi-taxi prin centrul Capitalei.
Un nou proiect de hotarare va reduce insa la 17 de la 26 liniile de transport public si va reconfigura traseele dupa rute diferite, ocolitoare zonei centrale a orasului. Pentru aceasta insa, Primaria Capitalei va trebui sa organizeze in mai licitatia de atribuire a traseelor stabilite de consilierii municipali.

Majoritatea operatorilor de maxi-taxi sunt nemultumiti ca la licitatie vor fi punctati in plus cei care detin microbuze cu o capacitate maxima de 50 de calatori. In prezent, la nivelul Capitalei exista 70 de operatori care detin 300 de autovehicule. Liniile noi vor fi numerotate corespunzator de la 701 la 717. Pe aceste trasee vor circula 188 de microbuze care vor transporta calatorii numai pe scaune si alte 108 autobuze cu care se va circula si in picioare. Din acest an, traseele de maxi-taxi vor avea statii fixe.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.