Taxa de viciu pe tigari si spirtoase intrata in vigoare oficial de ieri nu a condus inca la scumpiri si nici nu a produs vreun ban pentru Sanatate.

Traian Basescu ar trebui, insa, sa fie primul roman al tarii asupra caruia sa aiba efect taxa de viciu. Cel putin asa s-a laudat in toamna anului trecut, ca va fi primul care se lasa de fumat daca ministrul Sanatatii scumpeste tigarile. "Domnul presedinte, cand a promulgat legea, a stiut la ce se asteapta!", a spus ieri, ironic, Eugen Nicolaescu.

Producatorii de tigari si bauturi alcoolice spun ca nu pot aplica noile preturi din aceeasi zi in care a intrat in vigoare ordonanta privind taxa de viciu. "Conform Codului de Procedura Fiscala, cand se majoreaza preturile, producatorii sunt obligati sa notifice Ministerul Finantelor, care, la randul sau, trebuie sa rezerve spatiu pentru publicare in trei ziare de larga raspandire", a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Deocamdata, scumpirile anuntate au alt gen de efecte la romanii de rand. Multi intentioneaza sa se lase de fumat, iar inraitii tabaciti de nenumaratele scumpiri, ori asteapta impasibili noile preturi, ori incearca sa isi faca stocuri. Magazinele din Bucuresti vindeau, ieri, la pret nemodificat, de la doua-trei cartuse de tigari in sus. Situatia era similara si in cazul bauturilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.