Jumatate din rectorii universitatilor de stat din Romania isi ascund averile. Ministerul Educatiei a dat un ultimatum institutiilor de invatamant superior, in care le-a cerut sa precizeze, pana pe 28 aprilie, adica pana ieri, data publicarii declaratiilor de avere si mijloacele prin care au fost facute publice: site sau Monitorul Oficial al Romaniei.

Doar 23 de universitati de stat, din totalul celor 49 au raspuns somatiei ministeriale. Legea privind declararea si controlul averilor precizeaza clar, la articolul 2, ca "persoanele cu functii de conducere si de control care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiilor publice ori de interes public au obligatia sa-si declare averea, in conditiile prezentei legi". Ministerul Educatiei a anuntat ca va sesiza Curtea de Apel in legatura cu refuzul rectorilor de a-si face publice averile. Rectorii care si-au publicat pana acum averile au venituri cu 9 zerouri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.