Autoritatile romane nu mai stiu nimic despre 1.500 de copii adoptati in alte tari dupa 1997, pentru ca strainii nu au trimis rapoartele de monitorizare postadoptie.
Majoritatea copiilor despre care autoritatile de la Bucuresti nu mai stiu nimic au fost dati in adoptii in SUA, Elvetia, Spania si Italia. Desi agentiile straine aveau obligatia de a trimite rapoarte de monitorizare post-adoptie, cel putin in primii doi ani, autoritatile romane nu au primit nimic. Theodora Bertzi, secretar de stat la Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), spune ca de vina sint, de fapt, autoritatile straine care au dat avizul de functionare acestor agentii, care s-au dovedit a fi neserioase.

Mai mult, a adaugat reprezentanta ORA, "este ciudat ca aceste state sa ceara modificarea Legii adoptiilor pentru deblocarea acestora, in conditiile in care nu au fost in stare sa respecte Conventia de la Haga, valabila in acea perioada". Conventie care le cerea sa mentina legatura cu autoritatile din Romania in primii ani dupa adoptie, o conditie pentru a putea primi copii romani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.