Te gindesti de ceva vreme ca poate ar trebui sa inveti sa dansezi, dar n-ai idee unde sa te duci?

Sint CD-uri de care nu te mai saturi, muzici de care nu te-ai desparti pentru nimic in lume si care te fac sa te simti mai bine, mai liber, mai viu. Ti-a placut intotdeauna sa te uiti la altii cum danseaza, ai vrea sa te exprimi si tu, dar pina acum nu ai depasit spatiul propriei tale camere. Daca n-ai idee unde sa mergi si de la cine sa inveti, am cautat noi citeva scoli de dans pentru tine.

Lectia de tango - te lasi sedus inainte sa seduci

Cine vrea sa cunoasca tangoul argentinian in Bucuresti poate incepe la TangoTangenT, o scoala de tango deschisa la inceputul acestui an de Daniel Mandita, impreuna cu Amalia si Gilbert Iscu. Propunerea lor este sa urmezi un curs de trei luni, cu doua lectii pe saptamina, plus o sedinta de practica, in care se exerseaza notiunile invatate la curs. Dupa aceste trei luni, ar trebui sa poti improviza deja si sa te poti descurca in orice milonga (petrecere, serata la care se danseaza tango).

De ce e nevoie inainte sa te apuci de tango? In primul rind, de citeva ore libere pe saptamina: lectiile sint lunea si miercurea, iar sedinta de practica, vinerea. Toate intilnirile sint seara, de la ora 18.45 sau ora 20.30 si dureaza o ora si jumatate. Daca credeai ca dansul cere un efort considerabil, calmeaza-te: nu exista nici o limita de virsta pentru a dansa tango si nici nu iti trebuie o conditie fizica deosebita. Dan Mandita si Gilbert Iscu spun ca, in cele din urma, dansul te va acapara si vei ajunge sa pleci de la o milonga, gindindu-te la urmatoarea. Si vei afla ca partenerii din ring nu sint innebuniti sa-si rupa hainele de pe ei, ca spiritul tangoului argentinian nu este pasiunea dezlantuita, ci ideea mult mai subtila de flirt, de libertate de a dansa cu o persoana pe care n-o cunosti si cu care nu vorbesti, de a cere voie sa conduci si de a te lasa condus, intr-un virtej de roluri care te va cuceri.

Distractie si improvizatie pe ritmuri de salsa

Daca muzica sud-americana te atrage si nu vrei sa te faci de ris la discoteca sau la un chef, ar fi cazul sa iei niste lectii, iar un loc numai bun este Wilmark Academia de Baile. Pentru ca nimeni nu are prea mult timp liber, programul Academiei de Baile este de la ora 20.00 la ora 21.30, de doua ori pe saptamina. Cursurile dureaza sase luni, iar Wilmark zice ca, "daca vrei sa inveti pentru tine, dupa patru-sase luni simti ca ai prins deja niste pasi, iar daca vrei sa ajungi avansat, iti trebuie intre sase luni si un an". La Academia de Baile si in scolile de dans afiliate acesteia se face salsa, bachata si merengue, reggaeton, cumbia si "se merge mult pe dansurile traditionale". Wilmark atrage atentia ca "muzica latino-americana nu e eleganta, contine un pic de vulgar, de distractie, e mai degraba expresiva decit tehnica si include multa improvizatie: daca ai invatat pasii de baza si incepi sa construiesti in jurul lor, devii un bun dansator de salsa".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.