Avand in vedere scaderea dramatica a nivelului de trai al salariatilor cu venituri mici si al pensionarilor, CNSLR - FRATIA initiaza o serie de actiuni sindicale, pentru a protesta fata de politica sociala incoerenta a actualului Guvern.
Astazi, in toate judetele tarii filialele CNSLR - FRATIA vor organiza pichetari si mitinguri la sediile prefecturilor pentru a lansa primul semnal al protestelor Confederatiei. Data de 28 aprilie a fost aleasa si pentru ca, in intreaga lume, sunt comemorate victimele accidentelor de munca si ale imbolnavirilor profesionale.

"La 28 aprilie ne oprim o clipa sa aducem un omagiu tuturor colegilor care au plecat definitiv dintre noi direct de la locurile de munca. Desi ne aflam intr-un boom al evolutiei tehnologice, numarul accidentelor de munca si al imbolnavirilor profesionale este ingrijorator de mare", se precizeaza intr-un comunicat CNSLR - FRATIA. In anul 2005, in Romania au fost inregistrate in evidentele oficiale peste 4.850 de victime ale accidentelor de munca, dintre care 415 cazuri mortale si 1.001 noi cazuri de imbolnaviri profesionale. "Confederatia este de parere ca nevoia unui sistem de protectie si de compensare in situatiile de accident de munca, a constituit unul dintre motivele fundamentale ale aparitiei primelor forme de organizare a lucratorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.