Orice angajat, functionar sau persoana care exercita o meserie liberala va putea sa stabileasca cuantumul propriei pensii, prin contributia la un fond de pensii facultative.
Deputatii au adoptat, ieri, proiectul de lege privind pensiile facultative. Legea va da sansa angajatilor sa-si "ofere" inca o pensie dupa retragerea din munca, neconditionat de decizia angajatorului. Orice persoana va putea contribui cu pana la 15% din veniturile impozabile pentru economisirea unei sume de bani, pe care o va primi dupa momentul pensionarii. Mihai Tanasescu, presedinte al Comisiei de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor, a apreciat ca implementarea fondurilor private de pensii va necesita resurse publice de peste doua miliarde de euro pe an.

Pe de alta parte, Silvia Limbidis, consilier la Ministerul Muncii considera ca introducerea fondurilor de pensii administrate privat va avea ca efect diminuarea veniturilor bugetului asigurarilor sociale de stat cu un miliard de euro, in perioada 2007-2010.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.