Peste 2.000 de catolici au marsaluit prin Bucuresti, rugindu-se tacut impotriva construirii unui mastodont de 19 etaje

Intr-o liniste mormintala, imbracati in robe de procesiune, cu luminari si matanii in miini, mii de enoriasi catolici si-au inceput ieri protestul, incolonati corect sub privirile jandarmilor de pe margine. Marul discordiei: Cathedral Plaza, inalta de 19 etaje, care a inceput sa se ridice chiar in coasta catedralei "Sfintul Iosif".

"Biserica crede in puterea rugaciunii, de aceea ne-am adunat aici. Sa-l rugam pe Dumnezeu sa tina departe raul de catedrala noastra!", a dat startul procesiunii monseniorul Ioan Robu, arhiepiscopul de Bucuresti.

Precedentul Biserica Armeneasca

"Sintem Biserica Catolica si nu facem revolte. Cladirea care se face linga Sfintul Iosif poate destabiliza fundatia catedralei, care nu e doar un simbol al catolicismului din Romania, ci si un monument de arta", spune parintele franciscan Sebastian Diacu. "E vorba despre o cladire cit Inter-ul, care va pune in pericol catedrala noastra. Avem deja un exemplu, Biserica Armeneasca, care s-a crapat din cauza unei astfel de cladiri. Nu vrem sa patim acelasi lucru si noi", spune si parintele Daniel Bulai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.