Urzica este una dintre plantele cu cele mai multe proprietati vindecatoare, care te poate ajuta sa iti revigorezi organismul si sa ii asiguri sanatatea.

Prin continutul mare de vitamine, aminoacizi, saruri minerale si proteine, urzicile pot fi un ajutor pretios atat ca aliment, cat si ca plante medicinale pentru a curata organismul de toxine si pentru refacere dupa anotimpul rece. Medicii spun ca este indicat sa consumam cat mai multe urzici in aceasta perioada deoarece elimina starea de anemie, echilibreaza sistemul de aparare al organismului si curata sangele de toxine.

De asemenea, infuzia din frunze de urzica are un efect benefic pentru bolnavii de bronsita si astm, combate tusea, stimuleaza metabolismul si digestia. Batranii foloseau urzicile pentru a vindeca ranile si pentru femeile lauze care nu aveau suficient lapte pentru copil. Mai recent, urzica a inceput sa fie folosita din ce in ce mai des in tratamentele cosmetice ca tonic capilar si ca element forte pentru a combate matreata. Medicii recomanda urzicile pentru profilaxia cancerului, pentru tumori, psoriazis, pneumonii, bronsite si amigdalite, afectiuni circulatorii, renale, ale prostatei si ale vezicii urinare.

Urzica are efecte benefice asupra celor care sufera de varice, ulcer varicos sau hemoroizi. Tratamentele cu urzici sunt recomandate pentru indigestii, diaree sau dizenterie, pentru afectiuni gastrice, hepatice si intestinale, pentru bolnavii de ulcer duodenal, litiaza biliara si duodenala, dar si pentru fumatorii inraiti care sufera de tulburari gastrice. Femeile pot folosi ceaiuri de urzici daca sufera de hemoragie uterina, menstre neregulate, vaginite sau leucoree.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.