Aveti de gand sa ridicati o constructie noua sau pur si simplu sa faceti unele modificari in locuinta? Vreti sa consolidati o cladire, sa imprejmuiti un teren sau sa demolati o casa? Pentru toate aceste lucrari aveti nevoie de autorizatie de construire. Aceasta se emite insa in temeiul certificatului de urbanism, a avizelor necesare si a unui proiect.

Certificatul de urbanism este primul act pe care persoanele ce intentioneaza sa execute o lucrare pe un teren trebuie sa-l solicite primariei. In acest document, premergator obtinerii autorizatiei de constructie, sunt trecute toate informatiile despre teren si despre ce se poate construi pe el, dar si avizele si aprobarile necesare in vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructii. "Altfel spus, certificatul de urbanism este o informare pe care orice primarie este obligata sa i-o ofere solicitantului. Trebuie retinut insa ca certificatul de urbanism nu tine loc de autorizatie de construire", ne-a spus Stefan Dumitrascu, arhitect sef la Primaria sectorului 3 din Capitala.

Certificatul de urbanism se elibereaza pentru autorizarea executiei lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente acestora precum si in vederea desfiintarii constructiilor. Alte situatii in care poate fi solicitat: pentru instrainare teren (vanzare, inchiriere etc.), concesionare, lucrari de publicitate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.