Chiar daca de la 1 Mai se da liber la plaja, majoritatea sectoarelor de nisip sint inca neamenajate

Anuntat cu mare fast, programul de inchiriere a plajelor, initiat de Ministerul Mediului, s-a impotmolit. La aceasta ora, jumatate din litoralul romanesc nu are inca administrator. "Din cele 33 de sectoare de plaja scoase la licitatie, 17 nu au fost adjudecate. O sa se organizeze o noua licitatie in perioada 10-15 mai", ne-a explicat Calin Anton, purtatorul de cuvint al Directiei Apelor Dobrogea Litoral.

Turistii care vor sa petreaca 1 Mai pe litoral vor gasi plajele neamenajate, chiar daca este data la care se deschide oficial sezonul estival. "Pentru cele 16 sectoare adjudecate, amenajarea plajelor depinde de agentii economici care au cistigat licitatia. Probabil, pina la jumatatea lunii mai, vor fi dotate conform caietelor de sarcini", sustine Calin Anton.

27 de conditii pentru steguletul albastru

Pentru ca o plaja sa atinga standardele UE si sa primeasca "blue-flag" (stegulet albastru), trebuie sa respecte 27 de criterii. Importanta este calitatea apei de imbaiere. Totodata, nu este permisa acumularea si descompunerea algelor sau a altui tip de vegetatie. Cazurile de poluare trebuie semnalate, iar prevederile legale privind comportamentul pe plaja trebuie afisate. La aceste cerinte se adauga existenta unui numar suficient de cosuri de gunoi, curatarea zilnica a plajei, spatii pentru ciini si grupuri sanitare. In prezent, pentru primirea statutului de "blue-flag" sint vizate 10 plaje si un port turistic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.