O echipa de oameni de stiinta britanici sustine ca a gasit dovezi care demonstreaza felul in care stresul la locul de munca mareste riscul aparitiei unor boli de inima sau a diabetului, informeza Reuters.

Cercetatorii de la University College din Londra (UCL) au aratat ca stresul legat de munca este un factor de risc pentru aparitia unor simptome precum tensiune crescuta, colesterol crescut, nivel ridicat al zaharului in sange si greutate in exces.

"Am gasit dovezi importante care arata ca expunerea mare la factori de stres la locul de munca este asociata cu risc ridicat de dezvoltare a sindromului metabolic", a declarat Tarani Chandola de la UCL.

Sindromul metabolic este reprezentat de o multime de afectiuni ce pot duce la boli de inima si diabet de tip II, non-insulino-dependent.

Fundatia Britanica pentru Inima (BHF) a declarat ca studiul ofera o posibila explicatie asupra legaturii dintre stres si bolile de inima.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.