Aproape 40 la suta dintre femei au fost afectate, cel putin o data in viata, de o disfunctie sexuala, arata studii recente. Disfunctia sexuala la femei consta fie in lipsa orgasmului, fie in faptul ca nu simt excitatia sexuala. De cele mai multe ori, din rusine, femeile nu discuta despre problema lor nici cu partenerul, nici cu medicul. Din pacate, lipsa de comunicare dintre parteneri va crea, in timp, o tensiune in cuplu. Factori precum oboseala, boala, stresul, depresia, anxietatea, consumul de alcool afecteaza libidoul. Problemele sexuale atat la femei cat si la barbati apar si in urma unor boli ca diabetul si bolile cardiovasculare. Pe de alta parte, o nastere, apropierea menopauzei, modificarile hormonale, medicatia pentru anumite boli pot determina lipsa libidoului la femei.

''Tratamentul'', in cazul femeilor, consta, deocamdata, nu in medicamente, ci in ''terapie sexuala'' urmata sub indrumarea unui sexolog. Actul sexual poate fi, uneori, dureros. Tot din rusine sau din teama de a nu-si supara partenerul, femeia nu discuta, in cuplu, despre aceasta problema. Durerea poate fi provocata atat de lipsa excitatiei, cat si de vulvo-vaginita micotica - o infectie vaginala comuna, herpes genital si vaginism.

Potrivit specialistilor, durerea mai poate fi data de sensibilitatea la dispozitive contraceptive si la creme. Aceasta durere este resimtita fie in timpul actului sexual, fie dupa actul sexual. Aceasta problema trebuie discutata neaparat cu medicul ginecolog care va depista cauza si va prescrie medicamente si lubrifianti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.