Desi nu sint prea des vazuti pe la biserica, romanii sint considerati, conform unui studiu realizat de grupul sociologic GfK, cel mai religios popor european. 97% dintre autohtoni respecta religia, la fel de evlavios ca si 95% dintre turci, iar americanii si rusii ocupa ultimele locuri in clasament, conform unei cercetari efectuate in 20 de tari europene si in SUA.

Religie fara practica

In ceea ce priveste insa participarea la serviciile religioase, cea a autohtonilor a scazut simtitor. Doar 18% dintre romani merg o data pe saptamina la slujbe, in timp ce 11% dintre ei recunosc faptul ca nu ajung niciodata sau doar foarte rar intr-un locas sfint. Polonezii, turcii, italienii si americanii acorda mai mult timp acestui tip de activitate, in timp ce bulgarii, rusii, suedezii si danezii nu se pot lauda cu procente mari. Ca raspindire a religiilor, romanii sint omogeni, 88% fiind ortodocsi, 6% catolici si 2% protestanti. In Turcia, unitatea este data de numarul mare de musulmani, iar in Grecia si Rusia, ortodocsii sint cei care predomina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.