Miscarea brusca sau ridicarea unei greutati poate traumatiza grav coloana vertebrala.
De cele mai multe ori, deplasarea vertebrelor si deformarile majore ale coloanei vertebrale sunt remediate prin interventii chirurgicale. Exista, insa, si modalitati mai putin dureroase de insanatosire. La Spitalul de Ortopedie Foisor din Bucuresti, dr. Gheorghe Pavelescu isi trateaza pacientii cu ajutorul unei metode speciale numita chiroplaxie. Gratie acestei proceduri bolnavii nu mai trebuie operati pentru foarte multe tipuri de afectiuni.

"Chiropraxia este o terapie manuala a articulatiilor, descoperita in 1845 de medicul englez, Daniel Palmer", spune doctorul Gheorghe Pavelescu. El a vindecat peste 10.000 de cazuri din 1980 pana acum. Secretul sta intr-o arhitectura a miscarilor foarte bine gandita, prin care medicul preseaza muschii din zona coloanei si remodeleaza pozitia pacientului prin rasuciri ciudate ale zonelor afectate. Dupa cateva manevre de relaxare, presare si rasucire, bolnavii sunt eliberati de dureri si pot pleca acasa doar in doua minute. "Chiropraxia poate fi folosita pentru toate articulatiile aparatului locomotor. De multe ori, prin cinci manevre facute simultan, articulatiile sunt readuse la mobilitatea normala", afirma doctorul Pavelescu spune ca ii poate vindeca prin chiroplaxie pe aproape toti bolnavii cu discopatii lombare, interventia chirurgicala fiind necesara doar in cazuri izolate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.