Pastele va antrena peste 60.000 de politisti si jandarmi din intreaga tara pentru a mentine ordinea in apropierea bisericilor, in cimitire, parcuri si discoteci.

Peste 22.000 de politisti si aproape 40.000 de jandarmi vor fi mobilizati anul acesta, de Paste, pentru a asigura linistea publica in toata tara. Astfel ca, fiecare roman va imparti cu alti 330 cite un agent de ordine, care va avea grija sa ajunga teafar acasa, dupa ce a luat lumina de Inviere de la biserica.

In toata tara 20.000 de preoti vor oficia slujbele. Astfel, un preot va sluji pentru 1.100 de romani. Politistii vor patrula pe strazi, in parcuri, in preajma discotecilor in toate zilele de sarbatoare, alaturi de politistii de proximitate si de Politia Rutiera. In noaptea Invierii, majoritatea fortelor de ordine vor fi mobilizate in apropierea celor peste 12.000 de parohii ortodoxe care exista la nivel national.

Invierea jandarmilor

In plus, au fost selectate 680 de biserici sau de manastiri, care vor beneficia de o atentie speciala. Pentru acestea, in afara de efectivele Politiei, vor fi mobilizati si 38.000 de jandarmi, care vor supraveghea inclusiv caile de acces catre ele. Alte zone pe care jandarmii le vor avea in vizor sint garile, autogarile, pietele, tirgurile si metroul. In plus, ei vor patrula si in cele 155 de statiuni turistice montane si de pe litoral, precum si in parcurile din toata tara. "Desfasurarea acestor forte este o actiune preventiva, sa ne asiguram ca nu vin grupuri de tineri galagiosi de prin baruri si discoteci si sa strice slujbele din biserici", a declarat capitanul Avram Alin, de la Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti.

Politistii comunitari, la primul Paste

O premiera la Pastele de anul acesta din Capitala o reprezinta politistii comunitari, care vor veni in sprijinul politiei nationale. Pentru ca anul trecut acest organism al primariei exista doar teoretic, 2006 este primul an in care agentii comunitari vor asigura ordinea pe timpul sarbatorilor pascale, potrivit lui Ion Stanescu, directorul executiv al Politiei Comunitare din Sectorul 3.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.