Dupa succesul Festivalului Shakespeare de la Craiova, diriguitorii culturii bucurestene s-au gindit sa imprumute modelul.
"Se dau destui bani pentru asfaltari, e timpul sa dam si pentru cultura", a spus Romeo Pop, consilier pe probleme de cultura la Primaria Capitalei. Astfel, de anul acesta, la 12 ani de la infiintare, manifestarea se va numi Festivalul International Shakespeare si se va desfasura si la Bucuresti, si la Craiova. Bugetul manifestarii din Bucuresti se ridica la cinci miliarde si jumatate de lei. In Capitala, deschiderea festivalului va avea loc, pe 28 aprilie, la Teatrul Odeon, cu o precuvintare a actorului Radu Beligan, presedinte de onoare al festivalului, si cu piesa "A douasprezecea noapte", coproductie a companiei "Festivalul International Cehov" din Moscova cu compania Cheek by Bowl din Londra.

Regia spectacolului ii apartine prestigiosului regizor britanic Declan Donnellan. Conform traditiei teatrului elisabetan, din distributie fac parte doar barbati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.