In cadrul Salonului International Auto de la New York, producatorii auto prezinta cateva masini de lux noi, printre care un Lexus sedan hibrid, si un Bentley decapotabil.

Printre masinile de lux expuse se numara:

Lexus LS 600h L

Cand primul model hibrid benzina-curent a ajuns in SUA - Coupe-ul Honda Insight, dec 1999 - parea ceva exclusiv si bineinteles foarte costisitor. Insa aceste vremuri par apuse demult, din ce in ce mai multi producatori lansand autovehicule hibrid.

Cel mai recent anuntat model hibrid din partea Lexus este Lexus LS 600h L din 2008. Conform Lexus, modelul va oferi atat variante V12 cat si V8 si poate chiar si V6. Un motor V8 de 5L va fi combinat cu un motor electric neobisnuit de mare, impreuna putand oferi 430 CP.

Lexus sustine ca impresionantul motor este atat de silentios incat trebuie sa modifice toate micile accesorii ale motorului pentru a nu fi prea zgomotoase pentru cea mai silentioasa masina construita vreodata.

In acelasi timp cu lansarea pe piata a noului mode hibrid, Lexus va oferi un sistem numit pre-coliziune (pre-collision) pentru linia SL. Doua camere de luat vederi mici si un radar amplasat in partea frontala a masinii identifica posibile obstacole.

Infiniti G35

Punctul forte al Infiniti, brand-ul de lux Nissan, micul sedan G35, este inbunatatit pentru 2007 si va fi pus in vanzare in Noiembrie cu o putere mai mare si mai multe optiuni. O varianta reproiectata G35 va urma mai tarziu.

Infiniti sustine ca clasa G cumuleaza o treime din vanzarile brand-ului. Carlos Ghosn, CEO Nissan Motor numeste clasa G "fundamentul succesului remarcabil Infiniti".

Motorul V6 de 3.5l, adaptat pentru Nissan 350Z, are in proportie de 80% componente noi si va avea mai mult de 300CP, spune purtatorul de cuvant Nissan, promitand un boom.

Optiunile de transmisie vor fi 6 trepte-manuala sau 5 trepte-automata cu optiune manuala.

Infiniti nu a preconizat un pret inca pentru G35 din 2007. Pretul de pornire al modelului actual este 32,000$.

Audi TT

Generatia viitoare a modelului sport Audi se lungeste si lateste putin, de asemenea capata un look putin mai agresiv.

Disponibil din primavara anului 2007, noul TT va fi disponibil in doua variante: coupe si roadster. Corpul masinii este construit in cea mai mare parte din aluminiu iar componentele din otel sunt pozitionate in partea posterioara pentru echilibru.

Motorul de baza de 4 cilindri propaga 200CP, TT-ul fiind capabil ca atinga 100km/h in 6.4". Pentru a-i evidentia puterea, a fost atasat un spoiler.

Preturile nu au fost inca anuntate, dar varianta curenta TT se vinde incepand cu 33,00$.

BMW Z4 Coupe

Noul Z4 va ajunge in showroom-urile din SUA pana la starsitul lui Mai, pornind de la un 40,795$.

Versiunea 3.0 Z4 coupe are un motor de 6 cilindri, 255 CP si capacitate de 3L, cu o transmisie fie manuala, fie automata in 6 trepte.

Oricat de sportiv ar fi look-ul, exista totusi spatiu pentru doua genti cu crose de golf, spune BMW.

Bentley Continental GTC

Cu siguranta noul Bentley va intoarce capete pe strada. Pe autostrada un trecator va observa probabil doar o umbra. Bentley are o viteza maxima de 305Km/h. Atinge aceasta viteza cu un motor de 6L, 12 cilindri care genereaza 552 CP.

Pretul este 201,455$. Noul Bentley va fi disponibil iuncepand cu sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.