Lumea se confrunta in prezent cu infectia HIV cu virus mutant, a atras ieri atentia prof. dr. Adrian Streinu Cercel, copresedintele Comisiei Nationale de Lupta Anti-SIDA.

El s-a referit la faptul ca subtipul F al infectiei care circula in Romania a ajuns sa fie rezistent la anumite tratamente, existand si cazuri de esec terapeutic. Dr. Streinu a mai precizat ca tara noastra se confrunta cu o etapa noua in ceea ce priveste infectia cu virusul HIV, SIDA fiind o problema ce ramane in actualitate: copiii care au fost infectati au crescut, si-au inceput activitatea sexuala, fac copii si exista riscul transmiterii de la mama la fat.

In prezent, sunt 10.400 de pacienti infectati cu HIV, din care 6.500 sunt in tratament.

Totusi 2% din pacientii infectati cu HIV refuza medicatia. Scopul terapiei medicamentoase este sa previna deteriorarea sistemului imunitar si sa opreasca sau sa intarzie progresia infectiei HIV catre SIDA.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.