Centre speciale in care sa invete numai copiii supradotati, aceasta este propunerea legislativa venita din partea unui ong si respinsa de deputati.

In Romania, 4% dintre copii sint supradotati. Pentru ei, Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati (EDUGATE) a scris o lege care sa ii recunoasca drept supradotati, cu tot cu diplomele obtinute in afara si sa ii ajute sa ramina in Romania sa performeze. Solutia propusa de initiatorii proiectului legislativ consta in crearea unui Centru National de Instruire Diferentiata, cu programe educationale diferite de cele normale, cu clase specializate si curriculum diferentiat, toate aflate in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

"Acest proiect legislativ nu face decit sa tina in Romania aceasta acumulare de potential uman, supradotatii, care altfel merg in alta parte", sustine Florian Colceag, presedintele EDUGATE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.