Mierea este o sursa inepuizabila de energie pentru cei care vor sa aiba o sanatate de fier.

Medicii recomanda mierea atat pentru aportul zilnic de vitamine si minerale necesare pentru refacerea organismului, cat si ca tratament al unor boli. In medicina populara, mierea este cel mai bun leac pentru cei care sufera de boli de inima, consumata impreuna cu laptele, fructele si alte produse naturale. Pentru bolnavii de TBC, medicii recomanda mierea in combinatie cu lapte sau diferite grasimi (unt, untura). Mierea este recomandata de medici si in tratarea afectiunilor digestive, renale sau pentru boli ale sangelui (anemii si leucemii).

Cel mai bun tonic pentru cei care sufera de afectiuni ale sistemului nervos si endocrin este o combinatie intre miere, aloe si suc de lamaie. Apicultorii recomanda mierea si pentru efectele cicatrizante, care o recomanda in cazul cosurilor, arsurilor si chiar al ranilor. Pe langa faptul ca este un indulcitor natural, mierea are si alte calitati terapeutice: inlatura oboseala, combate migrenele, insomnia si sterilitatea, elimina substantele toxice din ficat si rinichi, are actiune usor laxativa si antiseptica, inlatura carceii din picioare si are efecte benefice in artrite, artroze si arterite.

Produsele apicole sunt un ajutor pretios pentru studenti si elevi in perioada examenelor sau pentru persoanele mai in varsta care isi pot echilibra organismul. Mierea este cel mai bun remediu in cazul in care esti racit, consumata impreuna cu ceai, lapte cald sau suc de lamaie. In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii, cum sunt laringite, faringite, guturai sau sinuzita, fagurele de miere te ajuta sa te pui mai repede pe picioare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.