Siguranta locului de munca nu mai este in Romania o certitudine.

Multi angajati se plang ca patronul a ajuns sa decida cat si cum muncesc si, mai ales, sa-i concedieze fara motiv. Ca sa nu va treziti in strada, fara motiv, e bine sa stiti care sunt situatiile in care riscati sa fiti concediat si masurile ulterioare pe care trebuie sa le luati.

Va puteti pierde locul de munca daca institutia la care lucrati trece prin dificultati economice sau isi reorganizeaza activitatea. In cazul acesta "ghinionistul" beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul de munca incheiat.

Insa, in majoritatea cazurilor, pastrarea locului de munca depinde numai si numai de angajat. Iar aici, daca regulile sunt incalcate, Codul Muncii prevede urmatoarele situatii de concediere:

- daca salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii, ori de la cele stabilite prin contractul de munca;


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.