Dupa mai bine de un an de investigatii si cheltuirea a peste 150 de milioane de lei

Dupa ce au cheltuit peste 150 de milioane de lei si au trimis zeci de politisti pe coclauri pentru prinderea unui temut spargator de locuinte, politistii hunedoreni au descoperit ca talharul cautat de amar de vreme se afla in puscarie. El fusese condamnat in aprilie 2004 la 5 ani de puscarie pentru acte de terorism, dupa ce a anuntat telefonic autoritatile locale ca sediile Primariei, Politiei si Judecatoriei Petrosani sunt intesate de bombe.

Asa cum a precizat inspectorul principal Magda Popa, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara, Aliosa-Albert Szakacs, 23 de ani, este autorul a cel putin 25 de spargeri. El actiona singur, mascat cu o cagula pe fata, imbracat in salopeta, protejat de manusi si de incaltaminte usoara. Intre victimele spargatorului se numara fostul prefect de Hunedoara Aurelian Seraficeanu si adjunctul sefului Politiei Petrosani, comisarul-sef Dinel Babes. Aliosa Albert Szakacs spargea numai case, nu apartamente de bloc. Intra in locuinte pe timpul noptii, cand locatarii dormeau. De la Seraficeanu a furat 150 de milioane de lei, 6.000 de dolari, 9.000 de euro, bijuterii si trei telefoane mobile. In casa comisarului Babes a avut ghinion. Acesta s-a trezit si a reusit sa-i smulga cagula de pe fata. Hotul l-a lovit pe politist cu o lanterna in cap si a reusit sa fuga. Comisarul Babes i-a retinut semnalmentele. In ziua de 6 aprilie 2004, cand a anuntat amplasarea de bombe, a fost identificat, arestat si condamnat pentru acte de terorism.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.