Ierarhii din noua mitropolie de la Cluj au decis sa comunice de acum inainte prin videoconferinte si sa-si creeze retea de posturi de radio.

Masura revolutionara in BOR a fost motivata prin "acordarea principiului autonomiei eparhiale cu acela al colegialitatii". Iar aceasta va presupune, concret, organizarea intre sinoadele mitropolitane a unei teleconferinte in fiecare saptamina, intr-o zi dinainte stabilita, prin care mitropolitul va comunica cu episcopii sufragani.

Ierarhii condusi de IPS Bartolomeu Anania au avut ca model, dupa cum singuri marturisesc, insusi Guvernul, care comunica in acest sistem cu prefectii, in fiecare vineri. "Noi oricum avem cu totii calculatoare si Internet, iar teleconferinta nu presupune multe in plus", spune IPS Andrei Andreicut, arhiepiscop de Alba-Iulia.

Tot marti s-a decis crearea unei retele de posturi de radio cu specific ortodox, care sa cuprinda toate eparhiile din mitropolie, pe linga posturile deja existente, "Renasterea" la Cluj si "Reintregirea" la Alba-Iulia. Pentru aceasta se vor cere in curind noi licente la CNA. De asemenea, se va infiinta o revista teologica a noii mitropolii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.