Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, a anuntat ca guvernul a discutat, in sedinta de miercuri, un memorandum referitor la introducerea asigurarii obligatorii a locuintelor impotriva catastrofelor naturale. Potrivit lui Vasile Blaga, asigurarile vor fi obligatorii pentru toti cetatenii romani proprietari de locuinte si cuprinde asigurarea impotriva inundatiilor, cutremurelor si alunecarilor de teren.

"Vor fi asigurate obligatoriu impotriva dezastrelor numai constructiile cu destinatie de locuinta nu si bunurile din interiorul lor sau dependintele", a spus Vasile Blaga, citat de Rompres.

Ministrul administratiei si internelor a afirmat ca s-a optat pentru suma 20.000 de euro ca valoare minima de asigurare. Pentru o locuinta cu o valoare de 20.000 de euro, proprietarul va plati anual o prima de asigurare de 20 de euro.

"Daca o casa asigurata are valoare mai mica de 20.000 de euro, atunci se va asigura la valoarea respectiva si prima platita va fi mai mica. Daca valoarea este mai mare de 20.000 de euro este obligatoriu sa te asiguri la valoarea de 20.000 si daca proprietarul vrea se poate asigura la adevarata valoare", a explicat Vasile Blaga.

Ministrul administratiei si internelor a spus ca guvernul ca subventiona plata primei de asigurare pentru familiile care beneficiaza de ajutoare sociale. Vasile Blaga a mai aratat ca la program vor participa toate societatile de asigurari din Romania care sunt autorizate de comisia de supraveghere a asigurarilor. Aceste societati vor constitui o societate pe actiuni, Compania de Reasigurare impotriva Dezastrelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.