Daca aglomeratia sau doar dorinta de a va deplasa cu mai mare usurinta dintr-un loc in altul iti va bataie de cap, este momentul sa apelezi la serviciile de "inchirieri masini". Este mult mai simplu si fara batai de cap cand conduci o alta masina, si nu ma refer la cea a unui prieten sau a sotului sau sotiei. Bineinteles, asta in cazul in care nu dispuneti de o masina "de serviciu".

Totusi, trebuie sa fiti atenti la ce masini inchiriati, cu ce companii incheiati contracte. Evident, starea masinii trebuie verificata, chiar daca proprietarul va asigura ca este intr-o stare tehnica ireprosabila.

Majoritatea firmelor ce practica astfel de servicii au sediul in Bucuresti si ofera spre inchiriere autoturisme cu sau fara sofer, cetatenilor romani si straini care doresc sa calatoreasca in siguranta

Livrarea si restituirea masinii

Are loc la sediul societatii proprietarului. La cerere clientul poate fi asteptat la aeroport sau la in alte locatii din Romania pe baza unui tarif convenit. Autoturismul se livreaza cu rezervorul de combustibil plin. Restituirea autoturismului de catre client se face deasemenea cu rezervorul de combustibil plin. In cazul in care restituirea nu se face cu rezervorul plin, clientul este taxat cu un tarif mediu de1 € / litru. Bineinteles, pretul depinde de firma.

Reguli de folosire a autoturismului

Clientul se obliga sa nu foloseasca autoturismul in contradictie cu urmatoarele reguli de folosinta:
- Autoturismul nu poate fi folosit in contradictie cu legislatia in vigoare privind circulatia pe drumurile publice. In cazul in care Proprietarul este nevoit sa plateasca amenzi, ca urmare a nerespectarii acestei obligatii, acestea vor fi refacturate Clientului, care are obligatia de a le plati in termen de 15 zile de la data facturarii.
- Autoturismul nu poate fi folosit pentru transportul contra cost a pasagerilor sau a bunurilor.
- Autoturismul nu poate fi folosit pentru transportul ilegal de persoane sau bunuri.
- Autoturismul nu poate fi folosit pentru/sau ca autoturism scoala.
- Autoturismul nu poate fi folosit in contradictie cu instructiunile de folosire ale producatorului.
- Autoturismul nu poate fi condus decat de semnatarul acestui contract sau de orice alta persoana specificata in contractul de inchiriere.
- Conducatorul autoturismului trebuie sa fie posesor al unui permis de conducere national sau international de cel putin un an de zile, iar permisul de conducere sa fie obtinut intr-un stat care este membru al Conventiei internationale asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968.
- Autoturismul nu poate fi folosit pentru tractarea altui autovehicol sau obiect daca nu are acordul scris al Proprietarului.
- Conducatorului autoturismului nu ii este permis sa conduca daca se afla sub influenta alcoolului, drogurilor sau a oricarei alte substante care ii poate afecta viteza de reactie sau starea de constienta
- Autoturismul nu poate fi reparat decat intr-un service autorizat si desemnat de catre Proprietar
- Autoturismul nu poate fi folosit in competitii, curse sau in teste pentru verificarea performantelor autoturismului.
- Autoturismul nu poate fi lasat neincuiat, cu cheile in contact, cu ferestrele sau usile deschise, iar sistemul de alarma va fi activat de fiecare data cand autoturismul este lasat parcat
- Clientul se obliga sa returneze autoturismul cu aceeasi cantitate de carburant cu care a preluat autoturismul
- Daca autoturismul sufera orice defectiune datorita utilizarii defectuase, Proprietarul isi va rezerva dreptul sa factureze Clientului defectiunea respectiva.
- Clientul nu poate sub nici o conditie sa vanda, inchirieze, sau sa garanteze cu autoturismul care face obiectul acestui contract.
Autoturismul inchiriat nu poate fi scos din Romania

Livrarea si preluarea

Autoturismul va fi livrat catre client in bune conditii, fara defectiuni, iar Clientul ia cunostinta si verifica starea autoturismului inaintea semnarii acestui contract. Orice obiectie legata de starea autoturismului se va face in momentul inchirierii si va fi consemnata in procesul verbal anexat prezentului contract. Clientul se obliga sa returneze autoturismul in bune conditii impreuna cu toate accesoriile si echipamentul aferent la data si locul specificate in prezentul contract. Orice intarziere care depaseste 3 ore va fi declarata ca furt la Politie, daca Proprietarul nu este informat telefonic in prealabil.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.