Spre sfarsitul anului, Bucurestiul va gazdui un festival de film romanesc, organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC).

"In acest moment, se lucreaza, la 18 productii romanesti, pentru care exista fonduri suficiente", ne-a declarat directorul general al CNC, Decebal Mitulescu.

Dupa premiera oficiala, de vineri, a peliculei "Legaturi bolnavicioase", care marchaza debutul in filmul de lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, peste cel mult trei saptamani, potrivit lui Decebal Mitulescu, va intra pe marile ecrane din Romania filmul "Pacala" in regia lui Geo Saizescu.

In luna februarie, "Legaturi bolnavicioase" a fost prezentat in premiera mondiala absoluta in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin - sectiunea Panorama - unde s-a bucurat de aprecierile criticilor. Pelicula, care are la baza romanul omonim al Ceciliei Stefanescu - scriitoarea fiind, totodata, si autoarea scenariului - relateaza povestea unor tineri, Kiki (interpretata de Maria Popistasu), Alex (Ioana Barbu) si Sandu (Tudor Chirila), aflati intr-un moment de confuzie sentimentala.

"Am fost surprinsi si contrariati ca in Festivalul International de film B-ucharEST, (incheiat recent - n.r.) organizatorii nu au inclus nici un film romanesc", a mai spus, cu amaraciune Mitulescu, adaugand ca filmul lui Tudor Giurgiu, "Legaturi bolnavicioase" si pelicula "Ryna" in regia Ruxandrei Zenide - productii premiate in Europa - ne-ar fi reprezentat cu succes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.