Deseori, parintii, daca au cumparat calculator copilului, cred ca au rezolvat multe dintre problemele referitoare la educarea acestuia si ca au scapat de o serie de sarcini ce le revin in calitatea pe care o au.

Din pacate, accesul liber si nelimitat al copilului, dupa programul scolar, la calculator are si efecte secundare, afirma Dana Draghici, directorul Centrului de Resurse si Asistenta Educationala al Municipiului Bucuresti. ''La ora actuala, probabil si din cauza lipsei timpului liber, parintii uita sa mai comunice cu copilul. Ei prefera ca tanarul sa stea cuminte in fata calculatorului. Dar si in aceasta situatie, este recomandat ca parintii sa vada pe ce site-uri se uita copilul.

Exista pe Internet fel de fel de mesaje privind sinuciderea. Copiii sunt labili psihic, iar aceste mesaje ii pot impinge la tentative de sinucidere. Site-urile cu fotografii pornografice ii determina pe multi tineri sa-si inceapa viata sexuala de la 12-13 ani'', explica Draghici. Aceasta spune ca parintii sunt preocupati de evolutia scolara a copilului doar pana ce el ajunge in clasa a IX-a:''Interesul parintilor este urmare a faptului ca isi doresc ca fiul sau fiica lor sa intre la un liceu bun''.

Dupa ce isi vad copiii intrati la liceu sau la scoala de arte si meserii, parintii nu mai dau atentie preocuparilor copiilor. ''Ar fi indicat ca, in vacanta de vara, adolescentii fie sa se angajeze, fie sa participe ca voluntari la actiunile organizate de asociatiile nonguvernamentale. Totodata, parintii ar trebui sa aiba in vedere ca, indeosebi in clasa a IX-a, adolescentii lipsesc foarte mult de la scoala.

De asemenea, parintii ar trebui sa se intereseze si despre cercurile de prieteni din care fac parte si copiii lor'', declara Dana Draghici. Pe de alta parte, aceasta este de parere ca ar fi bine ca ''Legea invatamantului sa prevada obligativitatea urmarii a trei ani de gradinita. Acum, este obligatoriu un singur an. Cei trei ani i-ar ajuta mult mai mult pe micuti sa se adapteze atmosferei din clasele I-IV''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.