Gata cu stresul legat de desfacerea tastaturii pentru a fi curatata, daca din greseala am varsat pe ea cafea sau alte alimente, in timp ce lucram la PC!

Cati dintre noi, oare, nu se plang ca s-au ingalbenit tastele sau ca sunt prea alunecoase? Sau de cate ori nu ne-am dorit sa inchidem lumina in timp ce lucram la PC pentru a ne relaxa mai bine, dar nu puteam tocmai pentru ca nu am mai fi vazut tastele? Sa ne gandim numai la efortul pe care ar trebui sa-l depunem pentru a face un tabel sau a scrie un email pe un PDA!

i.Tech Virtual Keyboard a venit cu o solutie in acest sens, creand o tastatura care nu poate fi atinsa si care transmite apasarile de "clape" prin reteaua wireless catre unitatea de calcul, un dispozitiv Bluetooth care se poate conecta la laptop-uri, PC-uri, PDA-uri, Pocket PC-uri sau smartphone-uri si care proiecteaza, prin intermediul unor raze infrarosii, o tastatura holografica, pe orice suprafata plana si opaca.

Principiul de functionare ar fi urmatorul: imaginea tastaturii este inregistrata initial pe un film fotografic, folosind o tehnologie laser, dupa care este transferata pe o placa din material plastic, in spatele careia exista senzori infrarosii ce pot detecta miscarea degetelor pe tastatura virtuala.

Atunci cand se aprinde o lumina de o anumita intensitate in spatele placii din material plastic, imaginea este proiectata in fata ei. Senzorii infrarosii ce scaneaza zona imaginilor identifica numarul ori simbolul selectat si transmit aceasta optiune sub forma unui semnal catre softul intern al echipamentului. Pachetul contine un proiector infrarosu, cutia pentru reflector, adaptor, 2 CDROM-uri format mini pentru instalarea de drivere si un ghid de instructiuni.

Este bine de precizat ca nu reprezinta o inlocuire pentru o tastatura conventionala, de fapt este o tastatura de marimea unui buzunar, pentru dispozitive care nu au metode de input simple. Oricine a incercat sa trimita emailuri lungi pe PDA-uri sau pe smartphone cunoaste efortul considerabil depus si apreciaza produsul.

Tastatura holografica este si ultra-portabila, deoarece proiectorul are dimensiuni foarte reduse (9 x 3.5 x 2.5cm ). Un alt avantaj ar fi ca poate functiona si pe baterii (desi doar pentru maximum 120 de minute de tastare continua). Ritmul de detectare este de pana la 400 caractere pe minut.

Conform celor care au testat dispozitivul, acesta functioneaza foarte bine si la lumina puternica, desi, pentru a obtine efectul maxim, este de preferat intunericul. Parametrii de functionare ai tastaturii pot fi setati in functie de preferintele fiecaruia, prin urmare putem regla sonoritatea si intensitatea ei, daca ne place sa auzim sunet de clape ca la tastatura adevarata sau putem modifica intensitatea razelor proiectate, pentru a se potrivi mai bine mediului de lucru.

Pentru instalarea driverelor pe PDA sau pe alte dispozitive, se cere Windows 2000 sau Windows XP, driverele de tastatura fiind transferate de pe PC.
Daca privim la "istoria" tastaturii, realizam ca aceasta a fost conceputa tocmai pentru ca noi, utilizatorii, sa introducem date folosind tastele.

Mai apoi s-au construit tastaturi care sa ne faciliteze aceasta sarcina, cum ar fi tastaturile inteligente sau RapidKeys, concepute pentru oameni cu handicap fizic, dispozitive ce pot invata din ceea ce scrie utilizatorul si, astfel, in functie de context, am putea scrie cuvinte cu un singur click. Astfel, de la taste, am ajuns la click-uri, si apoi la lumina infrarosie. Cine stie ce ne mai pregateste tehnologia...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.