Cladiri realizate prin procedee neconventionale si instalatii inedite pentru Romania au fost prezentate la Construct Expo, organizat la Bucuresti in perioada 22-25 martie. Casele executate din material lemnos...

Casele executate din material lemnos beneficiaza de o publicitate destul de agresiva. Acest tip de imobil nu prea a prins la romani, decat cel mult pentru partea de resedinte pentru vacanta. Lumea prefera materialele clasice (caramida sau prefabricatele), considerate mai rezistente. Lemnul se degradeaza sau poate lua foc, gandesc scepticii. Totusi, managerii firmelor de profil sustin ca aceste pericole pot fi indepartate.

Tratamente impotriva incendiilor

Compania Crisadin Expotrans Targu Mures propune o cladire cu garantie pe 50 de ani, lemnul fiind tratat ignifug (contra incendiilor), antiseptic (contra cariilor) si fungicid (contra ciupercilor). "Pretul se ridica la 300 euro/mp (ma refer la suprafata desfasurata). Aceasta la o fundatie medie pe teren drept, finisaje si instalatii de nivel mediu, inclusiv centrala termica. O casa fara fundatie si fara instalatii, doar cu racorduri in pereti, costa 225 euro/mp", ne-a declarat Cristi Bratanovici, administratorul societatii. La pret se adauga 2% pentru transport si, eventual, 6-8% pentru deplasare si cazare. Durata de executie oscileaza intre 45 si 90 de zile.

Rezistenta se asigura prin panouri tip sandvis autoportante pe o structura din rigle rasinoase, hidroizolate exterior cu folie PVC, izolate cu vata minerala si termoizolatie interioara cu folie de aluminiu si placate pe ambele fete cu placi din OSB. Tamplaria se realizeaza din lemn stratificat cu esenta de rasinoase, geamul fiind de tip termopan.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.