Aproximativ 250.000 de copii americani, cu varste intre unu si sase ani, sunt obezi, motiv pentru care scaunele de masina special create pentru ei trebuie redimensionate, din ratiuni de securitate.

Potrivit studiilor medicale, la varsta de trei ani, multi copii cantaresc 18 kilograme, ceea ce inseamna ca, daca nu sunt foarte inalti, sunt supraponderali.

"Este esential sa se proiecteze scaune speciale pentru protectia copiilor de toate dimensiunile, cu atat mai mult cu cat numarul obezilor este in crestere", afirma Lara Trifiletti, cercetatoare la Universitatea Ohio din statul Columbus.

Prognozele sunt de-a dreptul sumbre. Numarul de copii obezi va creste dramatic in cele mai multe zone ale lumii pana la sfarsitul acestui deceniu, marind riscul aparitiei diabetului la tineri, au anuntat experti citati de Reuters. Reclamele promoveaza insistent produsele alimentare dietetice, precum si importanta exercitiilor fizice pentru sanatate, insa, copiii prefera dulciurile si fast-foodul


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.