Viata i s-a parut cu totul alta dupa ce a citit in 1995 despre aventurile doctorului David Livingston in Africa. Imediat apoi, a decis sa-si vanda casa, masina si tot ce stransese intr-o viata de om in Botosani si sa ia calea salbaticiei. Stabilit acum in Canada, Sebastian Tartarau este singurul alb din America de Nord si din Europa care a fost adoptat de un trib de bosimani din Namibia.

Sebastian s-a nascut la Botosani, intr-o familie de 5 copii, parintii fiind profesori de filosofie si istorie. In 1995, dupa ce a citit o carte despre aventurile doctorului David Livingston, a vandut tot si a plecat in Africa de Sud. "Intentia mea a fost de a cauta un sens diferit vietii mele", isi explica el gestul. In Cape Town, se apuca sa studieze filosofia si teologia, fiind sponsorizat de o familie din Johannesburg: "Mi-au platit cursurile, impresionati de toate lucrurile pe care voiam sa le fac". Descopera lumea fascinanta a desertului Kalahari, documentandu-se pentru o lucrare despre culturile primitive ale Africii.

Sebastian Tartarau locuieste acum in Kelowna, British Columbia, Canada, impreuna cu sotia, Carmen, studenta la Business Administration si cu fiica, Irina, eleva in clasa a VI-a. In 2001 a renuntat la activitatea pastorala, in cadrul Bisericii Adventiste si a devenit misionar cu norma intreaga. A infiintat Pilgrim Society (Societatea Pelerinul), care se ocupa de evanghelizarea si sprijinirea materiala si spirituala a triburilor izolate si neatinse de civilizatie.

Concret, cu Biblia sub brat si beneficiind de sprijinul simpatizantilor de pe tot mapamondul, Sebastian strabate planeta in lung si in lat si, acolo unde poate, ofera o mana de ajutor celor lipsiti de posibilitati materiale sau financiare.

Plecat pentru a propovadui cuvantul Domnului prin cele mai indepartate colturi ale lumii, Sebastian a acumulat experienta cat pentru sapte vieti de acum inainte.

"Am fost la un pas de moarte la Polul Nord"

Ruta imaginara trasata pe harta lumii l-ar face invidios si pe cel mai neobosit globetrotter: Amazon, ianuarie 2002; Africa, 2002; Amazon, februarie 2004; desertul Kalahari, 2004; Arctica, 2005; Kalahari 2005 si 2006. Sunt cateva din locurile in care neobositul misionar roman a pus serios umarul la raspandirea religiei sale.

De taramul arctic, pe Sebastian il leaga si amintiri placute, dar si mai putin placute. Temperaturi extreme de minus 56 de grade, furtuni teribile si toate conditiile vietii de la pol l-au adus pe roman pe marginea prapastiei dintre viata si moarte. "Nu reuseam sa ma intorc la baza, dar am fost salvat de unul din vanatorii care ma insoteau peste tot. Am dormit in iglu, impreuna cu familii de eschimosi, eram deosebit de fericit cand temperatura ajungea la minus 20 de grade, atunci puteam sa ma odihnesc si eu. Tot acolo am capatat eu convingerea ca Husky sunt cei mai teribili caini din lume: dormeau afara, indiferent de temperatura si rezistau fara mancare si trei zile".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.